Ulje Crnog Kumina

599 RSD

Ulje crnog kima sadrži preko 100 aktivnih sastojaka. To su pre svega polinezasićene masne kiseline omega-6 serije (linolna kiselina) i fitosteroli. Ulje crnog kima i njegove blagotvorne karakteristike se pominju još u Bibliji.

Opis proizvoda

Registrovan u Ministarstvu Zdravlja pod brojem 22416/2023

Za lekovitost ulja crnog kima (Nigella Sativa) znali su još egipatski faraoni. Širom severne Afrike, Blistog istoka i Indije, ovo ulje se tradicionalno koristi za širok spektar oboljenja. Vrhunski naučnici širom sveta počeli su da isputuju lekovita svojstva ulja crnog kima poslednjih decenija XX veka. Nemački lekar dr Peter Šlajher (Peter Schleicher) najviše se bavio ispitivanjem ovog ulja i najzaslužniji je za njegovu popularizaciju na zapadu.
Njegova cišegodišnja ispitivanja, kao i kasnija istraživanja drugih svetskih naučnika, potvrdila su delotvornost ulja Crnog Kima kod mnogih oboljenja i poremećaja. Ulje Crnog Kima, utvrdio je dr Šlajher, ima vrlo širok spektar dejstva, jer deluje antibakterijski, antimikotički i protivupalno.
Sadrži oko 100 različitih aktivnih sastojaka od kojih su najdelotvorniji Nigelon, koji opušta mišiće i širi bronhije, kao i timocinon koji pojačava lučenje žuči, ublažava preveliku kiselost, smanjuje holesterol i pomaže kod probavnih problema. Ulje Crnog Kima je sjajan imunomodulator zahvaljujući polinezasićenim masnim kiselinama, linolnoj i gamalinolenskoj, kojima je ulje crnog Kima botago.
One omogućuju sintezu supstanci iz prostaglandina E1 koje regulišu funkcionisanje imunološkog sistema i na taj način pomažu u lečenju ne samo bolesti koje nastaju kao posledica oslabljenog imuniteta, već i onih kod kojih je uzrok preterana imunološka reakcija. Savremeni uslovi života (loše navike, sredina i stres) slabe naš imunološki sustem, a oslabljeni imunitet je uzrok mnogih bolesti i poremećaja danas.
To je verovatno razlog što se ulje Crnog kima pokazalo naročito delotvornim kod alergija, posebno polenske. Dr Šlajher tvrdi da je kod 70% pacijenata koji su redovno pili ulje Crnog Kima došlo do potpunog gubljenja simptoma alergije.

Upotreba:
1-3 puta 25 kapi dnevno.
Dnevnoa preporučena doza se ne sme prekoračiti. Dodatak ishrani nije zamena za raznovrsnu ishranu. Preparat ne treba da koriste osobe osetljive na sastojke preparata, na terapiji antikoagulansima, mala deca, trudnice i žene koje doje. Držati van domašaja dece.

Sastojci:
100% ulje semena Crnog Kima (Nigella Sativa)

Alergeni:
Nema

Dodatak ishrani:
Dopuna ishrani boljnim uljem bogatim polinezasićenim masnim kiselinama

Mere opreza:
Ne preporučuje se osobama preosetljivim na sastojke proizvoda. Ne nanositi na opekotine i otvorene rane. Pre upotrebe konsultovati lekara ili farmaceuta.